Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Goulash
Heerlijke zelfgemaakte goulash volgens het recept van Nieuw Horster
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
20
uur
uur
Bereidingstijd
3
uur
uur
Gang
Hoofdgerecht
Porties
4
personen
Equipment
3 Pannen
(kookpan, bakpan en stoofpan)
1 Snijplankje
1 Schilmesje
1 Maatbeker
1 Lepel
Ingrediënten
5
stuks
uien
1
stuk
wortel
1
stuk
paprika
2
stuks
tomaten
3
kleine blikjes
tomatenpuree
500
gram
hachee vlees of riblappen
water
(naar eigen inzicht)
25
gram
paprikapoeder
2
stuks
bouillonblokjes
2
stuks
laurierbladeren
peper
Instructies
Snijd de uien, paprika, tomaten en het vlees in stukjes.
Bak daarna het vlees in de bakpan totdat het rondom een beetje bruin is.
Daarna bak je de ui, paprika en wortel een paar minuutjes in een stoofpan.
Vervolgens doe je het vlees, tomaten en tomatenpuree bij de stoofpan in en roer je dat door.
Daarna doe je in een maatbeker 300 ml. water met de bouillonblokjes tot ze een beetje opgelost zijn.
Als de bouillonblokjes opgelost zijn, dan voeg je dat toe met de paprikapoeder.
Voeg de laurier bladeren toe en een beetje peper (indien gewenst, hoeveelheid naar eigen smaak).
Goed roeren en natuurlijk tussendoor proeven.
Voeg eventueel een beetje water toe als u het prutje te dik vindt.
Draai het vuur laag en laat het in 3 uur gaar stoven (met de deksel schuin op de pan).
Roer het natuurlijk af en toe door.
Na 2,5 uur maak je de rijst (of spaghetti) in een andere pan.
Notities
Lekker met sla of rauwkost.
Trefwoord
goulash