Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Stoofpot
Een heerlijke stoofpotje volgens recept van Nieuw Horster
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd
2
uur
uur
30
minuten
min
Totale tijd
2
uur
uur
50
minuten
min
Porties
4
personen
Equipment
Braadpan
Grote koekenpan
Ingrediënten
500
gram
riblappen of braadlappen
50
gram
boter
100
ml.
wijnazijn
4
laurierblaadjes
4
kruidnagels
1
theelepel
stoofvlees kruiden van Versteeg
4
grote uien fijngesnipperd
2
eetlepels
appelstroop
2
sneetjes
ontbijtkoek in stukjes gesneden
peper & zout
water
Instructies
Ontdooi het vlees en laat het op kamertemperatuur komen.
Bestrooi het vlees met peper en zout,
Verhit 50 gram boter in de stoofpan en bak de uien mooi van kleur.
Doe de rest van de boter in een grote koekenpan. Bak het vlees omscheppend mooi bruin van kleur.
Doe het vlees dan bij de uien in de braadpan.
Voeg de wijnazijn, laurierblaadjes, kruidnagel en stoofvlees kruiden toe. Voeg net zo veel water toe tot het vlees net onderstaat.
Laat het vlees ca. 1 uur sudderen op een laag pitje. Soms even een keer door roeren.
Na een uur voeg je de appelstroop en ontbijtkoeken in kleine stukjes toe. Voeg eventueel nog een scheutje water toe.
Laat het geheel daarna nog 1,5 uur pruttelen en kijk en rooi soms er even door. Hou het vocht in de gaten!
Notities
Lekker met aardappel en rode kool. Eet smakelijk!