Heerlijk ribvlees

Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 4 uur
Totale tijd 4 uur 30 minuten
Gang Hoofdgerecht

Equipment

  • 1 Braadpan
  • 1 Snijplankje
  • 1 schilmes
  • 1 eetlepel
  • 2 theelepels
  • 1 Maatbeker

Ingrediënten
  

  • 500 gram riblappen
  • 1/2 theelepel peper
  • 1/2 theelepel zout
  • 10 gram bloem
  • 200 gram uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1 theelepel foelie
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kruidnagels
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 70 gram tomatenpuree
  • 250 ml. runderbouillon

Instructies
 

  • Leg de riblap op een bord en bestrooi het vlees met peper, zout en bloem. Verhit de roomboter in de pan en bak het vlees om en om bruin op een middelhoog vuur.
  • Snijd ondertussen de uien in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Neem het vlees uit de pan en leg het op een bord. Bak de uien en knoflook in het achtergebleven bakvet mooi bruin. Voeg de foelie, nootmuskaat, kaneel, laurierblaadjes en kruidnagel toe. Even mee bakken en doe dan de tomatenpuree en ketjap er bij. Samen even 1 min bakken. Vlees terug in de pan en schenk de runderbouillon er bij. Het vlees moet bijna helemaal onder het vocht liggen in de pan (is dat niet het geval, dan een klein beetje water erbij voegen). Breng het aan de kook en laat het op een laag vuur 4 uur stoven. Schep af en toe om.
  • Het vlees is klaar als het uit elkaar valt. Laat zo nodig het vocht in de pan een beetje inkoken (zonder het deksel op de pan). Bereid vlak voor het serveren bijvoorbeeld aardappelpuree en rode kool.

Notities

Eetsmakkelijk!
Variatie tip:
  • Lekker stoofvlees met patat
  • Nacho`s met stoofvlees en een flinke lepel zure room, bosui en rode peper.