Stoofpot

Een heerlijke stoofpotje volgens recept van Nieuw Horster
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 2 uur 30 min
Totale tijd 2 uur 50 min
Porties 4 personen

Equipment

  • Braadpan
  • Grote koekenpan

Ingrediënten
  

  • 500 gram riblappen of braadlappen
  • 50 gram boter
  • 100 ml. wijnazijn
  • 4 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • 1 theelepel stoofvlees kruiden van Versteeg
  • 4 grote uien fijngesnipperd
  • 2 eetlepels appelstroop
  • 2 sneetjes ontbijtkoek in stukjes gesneden
  • peper & zout
  • water

Instructies
 

  • Ontdooi het vlees en laat het op kamertemperatuur komen. 
  • Bestrooi het vlees met peper en zout,
  • Verhit  50 gram boter in de stoofpan en bak de uien mooi van kleur.
  • Doe de rest van de boter in een grote koekenpan. Bak het vlees omscheppend mooi bruin van kleur.
  • Doe het vlees dan bij de uien in de braadpan.
  • Voeg de wijnazijn, laurierblaadjes, kruidnagel en stoofvlees kruiden toe. Voeg net zo veel water toe tot het vlees net onderstaat.
  • Laat het vlees ca. 1 uur sudderen op een laag pitje. Soms even een keer door roeren.
  • Na een uur voeg je de appelstroop en ontbijtkoeken in kleine stukjes toe. Voeg eventueel nog een scheutje water toe.
  • Laat het geheel daarna nog 1,5 uur pruttelen en kijk en rooi soms er even door. Hou het vocht in de gaten!

Notities

Lekker met aardappel en rode kool. Eet makkelijk!