Goulash
Heerlijke zelfgemaakte goulash volgens het recept van Nieuw Horster
Voorbereidingstijd 20 uur uur
Bereidingstijd 3 uur uur
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen
Equipment
- 3 Pannen (kookpan, bakpan en stoofpan)
- 1 Snijplankje
- 1 Schilmesje
- 1 Maatbeker
- 1 Lepel
Ingrediënten
- 5 stuks uien
- 1 stuk wortel
- 1 stuk paprika
- 2 stuks tomaten
- 3 kleine blikjes tomatenpuree
- 500 gram hachee vlees of riblappen
- water (naar eigen inzicht)
- 25 gram paprikapoeder
- 2 stuks bouillonblokjes
- 2 stuks laurierbladeren
- peper
Instructies
- Snijd de uien, paprika, tomaten en het vlees in stukjes.
- Bak daarna het vlees in de bakpan totdat het rondom een beetje bruin is.
- Daarna bak je de ui, paprika en wortel een paar minuutjes in een stoofpan.
- Vervolgens doe je het vlees, tomaten en tomatenpuree bij de stoofpan in en roer je dat door.
- Daarna doe je in een maatbeker 300 ml. water met de bouillonblokjes tot ze een beetje opgelost zijn.
- Als de bouillonblokjes opgelost zijn, dan voeg je dat toe met de paprikapoeder.
- Voeg de laurier bladeren toe en een beetje peper (indien gewenst, hoeveelheid naar eigen smaak).
- Goed roeren en natuurlijk tussendoor proeven.
- Voeg eventueel een beetje water toe als u het prutje te dik vindt.
- Draai het vuur laag en laat het in 3 uur gaar stoven (met de deksel schuin op de pan).
- Roer het natuurlijk af en toe door.
- Na 2,5 uur maak je de rijst (of spaghetti) in een andere pan.
Notities
Lekker met sla of rauwkost.
Trefwoord goulash