Goulash

Heerlijke zelfgemaakte goulash volgens het recept van Nieuw Horster
Voorbereidingstijd 20 uur
Bereidingstijd 3 uur
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Equipment

  • 3 Pannen (kookpan, bakpan en stoofpan)
  • 1 Snijplankje
  • 1 Schilmesje
  • 1 Maatbeker
  • 1 Lepel

Ingrediënten
  

  • 5 stuks uien
  • 1 stuk wortel
  • 1 stuk paprika
  • 2 stuks tomaten
  • 3 kleine blikjes tomatenpuree
  • 500 gram hachee vlees of riblappen
  • water (naar eigen inzicht)
  • 25 gram paprikapoeder
  • 2 stuks bouillonblokjes
  • 2 stuks laurierbladeren
  • peper

Instructies
 

  • Snijd de uien, paprika, tomaten en het vlees in stukjes.
  • Bak daarna het vlees in de bakpan totdat het rondom een beetje bruin is.
  • Daarna bak je de ui, paprika en wortel een paar minuutjes in een stoofpan.
  • Vervolgens doe je het vlees, tomaten en tomatenpuree bij de stoofpan in en roer je dat door.
  • Daarna doe je in een maatbeker 300 ml.  water met de bouillonblokjes tot ze een beetje opgelost zijn.
  • Als de bouillonblokjes opgelost zijn, dan voeg je dat toe met de paprikapoeder.
  • Voeg de laurier bladeren toe en een beetje peper (indien gewenst, hoeveelheid naar eigen smaak).
  • Goed roeren en natuurlijk tussendoor proeven.
  • Voeg eventueel een beetje water toe als u het prutje te dik vindt.
  • Draai het vuur laag en laat het in 3 uur gaar stoven (met de deksel schuin op de pan).
  • Roer het natuurlijk af en toe door.
  • Na 2,5 uur maak je de rijst (of spaghetti) in een andere pan.

Notities

Lekker met sla of rauwkost.
Trefwoord goulash